Megtörtént a varázslat: rekordlétszám, közel 2500-an a Halloween Run-on!

Három év után a valaha volt legnagyobb létszámmal tért vissza a Halloween Run, november 4-én, közel 2500-an ünnepeltük együtt a Halloween-t Kőbányán, a „Légy részese a varázslatnak!” fantázianévvel lezajlott ikonikus versenyünkön. Az elmaradhatatlan titokzatos pincerendszer mellett boszorkánykalapos érem, mézeskalács ízű Cerbona müzliszelet, nagykállói alma, VIWA vitaminvíz, változatos frissítés, számos ijesztő boszorkányos meglepetés várta a mezőnyt, minket pedig elárasztottak a lelkes, boldog, izgatott, varázslatra vágyó futók.

Utoljára 2020-ban rendezhettünk halloween-i futást a Rottenbiller parkban és a kőbányai pincerendszerben, úgyhogy talán nem meglepően nagyon sokan várták vissza eseményünket, mely hasonló a mindenkori februári Föld Alatti Futáshoz, de a Halloween ünnepét nem tudjuk, nem is akarjuk meghazudtolni, tehát itt a főszerepben az ijesztgetés, a félelemkeltés, a tökök, a denevérek, a csontvázak és idén főként a varázslók és boszorkányok voltak.

Hosszú november 4-i napnak néztünk elébe, időrendünk a 11 órakor elrajtoló rövid, csak a kőbányai pincerendszert 2,3 km-es szakaszban érintő Halloween túrával indult, közel 200 résztvevővel. Ezt követte egy újabb túracsoport, immár az Ötpróbázóké, közel 100 fővel, akik 8 km-en át fedezték fel Kőbánya legszebb részeit, természetesen belefoglalva ebbe a gyalogos túrába az alagútrendszert, annak minden különlegességével és egyedi, ezúttal halloween-i hangulatával. A túrák profi túravezetők idegenvezetésével zajlottak, a résztvevők pedig ajándék kitűzővel is gazdagodtak.

Versenyeink mindenkori lebonyolításához hűen a földfelszíni feletti futószámok az ovis, sulis és családi futamokkal indultak. Szőke Fanni személyi edző alaposan megmozgatta a kicsiket és szüleiket, már ekkor megtelt a KÖSZI épülete előtti terület. A bemelegítés után a fiatalok rendkívül teljesítésre éhesen, kifestve, kreatív öltözetekben álltak rajthoz, őket Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere rajtoltatta el, majd teljesítették a 300, illetve 700 méteres futamaikat. A családi futás abszolút rekordlétszámmal zajlott le, 153 család teljesített együtt – a mezőnyben láthattuk Trokán Anna színésznőt is kisfiával – majd ért célba és vehette át megérdemelt boszorkánykalapos befutóérmét és frissítőjét.

 

Természetesen a Halloween Run-ról sem hiányozhat a királytáv, a földfelszín feletti futamok után mindig ők következnek sorrendben. Most rendhagyóan a félmaratonisták (egyéniek és váltó csapatok) a 14 km-t teljesítőkkel együtt – közel 300 fős mezőny verődött így össze – kezdték el róni 7 km-es köreiket, bevenni a kőbányai pincerendszer járatait, megismerkedni földalatti „szereplőinkkel” és nem utolsósorban az útvonali frissítőponton feltölteni energiaraktáraikat a megszokott választékon túl most akár paradicsommal, olívabogyóval vagy datolyával.

A mezőny még kedvező, napsütéses, megfelelő hőmérsékletű időjárás mellett futott ki a Rottenbiller parkból, de célba már szürkületben, sötétedés előtt ért, egyre inkább érződött tehát a halloween-i feeling és egyre inkább kezdett teltházzal üzemelni a versenyiroda és a park egész területe. A Merkapt Zrt. kitelepülésénél például egy selfie gép és egy kis halloween-i dekor segítségével lehetett elkészíteni az emlékként szolgáló Halloween Run-os papírképeket.

A rövidebb földalatti távok rajtja előtt került sor az ovis, sulis, családi és 14 km-es távok eredményhirdetésére, ahol a meghirdetett kategóriák legjobbjait díjaztuk éremmel, oklevéllel, a Raiffeisen Bank által felajánlott ajándékcsomaggal, illetve a Hoptop Brewery különleges, komlóval készült alkoholmentes üdítőitalával, a Hopsodával, melyeket Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere adott át a helyezetteknek.

A rendezvény utolsó két órája igazán intenzívre, és egyben fantasztikusra sikeredett, hiszen ekkor rajtoltak el és értek célba a legnagyobb létszámú mezőnnyel bíró futamaink, a 7 km, a 4,3 km és a 2,2 km-es akadályfutás, a Try Hard.

A Halloween7 résztvevői Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Ötpróba nagykövet ünnepélyes rajtindítását követően keltek útra a kőbányai pincerendszer felé, hogy aztán ott részük legyen néhány kellemes és „kellemetlen” meglepetésben, melyek halloween-i kép, hang és fényeffektjeinken keresztül jelentkeztek.

A közel 500 fős mezőnyben több ismert közéleti személy és sportoló is futott, például: Molnár Andrea táncművész, Vajda Luca, Európa-bajnoki ezüstérmes strandkézilabdázó, a 2022-es Konyhafőnök döntőse, Zacher Gábor toxikológus, Rátonyi Kriszta, televíziós műsorvezető, Varga Ádám, olimpiai ezüstérmes kajakos, Adolf Balázs, világbajnok kenus és Noé Bálint, világbajnok kajakos.

A célba érkezést követően a mezőny egészének teljesítménye megfelelő elismerésben részesült, hiszen birtokosai lehettek az egyedi grafikájú befutóéremnek, egy 0,6 literes VIWA vitaminvíznek, egy nagykállói almának és egy mézeskalács ízesítésű Cerbona müzli szeletnek.

Ahogyan az esemény, ahogyan a családi futam, úgy a 4,3 km-es táv is rekordot döntött létszámban, hiszen nem kevesebben, mint 845-en álltak rajthoz a Halloween körön. Hatalmas élmény volt látni, ahogy ekkora mezőny egyszerre melegít be, Szőke Fanninak pedig minden bizonnyal felejthetetlen élmény volt ekkora tömeget megmozgatni, annyira bele is jött, hogy Ő maga is rajthoz állt és teljesítette a 4,3 km-t.

Nem hiányozhattak a résztvevő bajnokok itt sem: Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Ötpróba nagykövet, Cseh László olimpiai ezüst – és bronzérmes úszó, Ötpróba nagykövet és Kövér Márton világbajnok kenus is futott.

A 35 perces szintidőt figyelembe véve, ilyen kevés idő alatt még sosem volt ennyire leterhelve a kőbányai pincerendszer, de „édes teher” volt ez, minden futó arcán látni lehetett az önfeledt örömöt, az élvezetet, melyet egy varázslatos közösségi élmény nyújtani képes. Elképesztően kreatív és ötletes jelmezekkel találkoztunk „útközben”, mindig a csodájára járunk ezeknek, így lehet igazán a részesévé válni a varázslatnak, kívül és belül.

Miután a legnépszerűbb táv célba érkezői szépen „lerabolták” boszorkánykalapos érmeinket, a KÖSZI épülete előtt újabb eredményhirdetésekre került sor, ezúttal a 7 és a 4,3 km-es táv legjobbjai foglalhatták el a dobogó egy-egy fokát és vehették át díjaikat, ajándékaikat Storcz Botond, háromszoros olimpiai bajnok kajakostól, Ötpróba nagykövettől.

Ezt követően az utolsó versenyszám résztvevői kezdték átmozgatni magukat, hogy aztán ledarálhassák azt a 2,2 km-es távot, melynek 1 km-e a pincerendszerben zajlik, ám nem ígérkezett ez olyan könnyű feladatnak.

Bár a táv rövid, de akadályokkal és nehézségekkel teli, amit szó szerint kell érteni, hiszen ezen távunk fantázianeve a Try Hard. A résztvevők a föld alatt „összefuthattak” gumiabroncsokkal, láncokkal, egy kisteherautóval, rámpákkal és szalagokkal, melyeken kedvük és felkészültségük állapota szerinti tempóban, könnyedén vagy nehezebben juthattak át. Több mint 100 fő veselkedett neki az akadályfutásnak, hogy önmagukat legyőzve, élményekkel telve, méltóképpen eredményesen zárhassák a napot. Biztosan kijelenthetjük, hogy ez sikerült, megérdemelten járhatott érte a befutóérem, a VIWA vitaminvíz, a nagykállói alma, a Cerbona müzli és a legfontosabb, a visszaigazolás önmaguktól, hogy „megcsináltam”.

Megcsinálták! Minden táv, minden célba érkezője megcsinálta és mi nagyon büszkék vagyunk Mindenkire!

Közel 2500 fős létszámmal varázslatos eseményt rendeztünk, egy varázslatos helyszínen, varázslatos hangulatban, varázslatos futók és túrázók részvételével!

Köszönjük Nektek!

 

Köszönjük támogatóinknak:

Merkapt Zrt., Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat, Pappas Autó Kft., Raiffeisen Bank, VIWA Vitaminwater, Cerbona.

 

Szívből gratulálunk Mindenkinek, aki részese volt a varázslatnak!

Február 24-én, a Föld Alatti Futás – Érezd a ritmust! eseményünkön újra találkozunk!