3 év után újra Szent László Napi Futást rendeztünk

2019 után idén újra megrendezésre kerülhetett a Szent László Napi Futás Kőbányán, a hagyományos Szent László Napok vasárnapjának délelőttjén. A közel 400 célba érkező elképesztő melegben, de annál jobb hangulatban teljesíthetett a különböző távokon.

Ha június végét írunk, akkor az egyenlő Kőbányán a Szent László Napok eseménnyel, melynek elmaradhatatlan része a vasárnap délelőttöt, kora délutánt magában foglaló futóverseny. A Szent László Napi Futás mezőnye idén is több táv közül választhatott: meghirdettünk ovis (300 m), sulis és családi (700 m), 5.3 km-es, 10.5 km-es és félmaratoni távot is. Ahogyan 2019-ben és az azt megelőző években, ezúttal is 300 kőbányai nevező indulhatott ingyenesen a rendezvényen, mintegy biztatva a X. kerületi lakosokat a szabadidő sportra, a Szent László Napok kulturális programjain való részvétel mellett.

Az időrend szerint reggel 9 órakor a kis (gyermekes, családos) távokkal indítottunk, ovisok és sulisok egymást követték a 300, illetve 700 méteres útvonalon. Futásukat természetesen megelőzte egy közös, zenés bemelegítés is, Kiss Orsi Kisó vezényletével, melybe már becsatlakoztak a szülők is, hogy majd 9:20-kor kézenfogva gyermeküket teljesítsenek a családi futamban.

Ezután kerülhettek sorra a nagy távok, a kilométert tekintve csökkenő, a résztvevői létszámot tekintve pedig növekvő sorrendben. Elsőként a félmaratont egyéniben, illetve váltóban teljesítők lépték át a rajtszőnyeget, hogy egyedül – vagy éppen megosztva futhassák le a 4 db 5,3 km-es kört. A rekkenő hőségben ez igen nagy feladatnak bizonyult, az Óhegy parki és a váltó frissítőpont többször tett jó szolgálatot a „merülő dézsával” és az izotóniás itallal, szőlőcukorral, illetve banánnal.

A legmerészebb indulókat a 10.5 km-es és az 5.3 km-es távra jelentkezettek követték szép számban, természetesen az Ő lelki és testi felkészítésük sem maradhatott el, Kisó nagyszerű hangulatban, jobbnál jobb zenékkel, szigorúan az árnyékban szolgáltatott motivációt a fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt.

Mindeközben a KÖSZI épülete előtt folyamatosan zajlottak a távonkénti, nemenkénti és kategóriánkénti eredményhirdetések, a dobogósok névre szóló oklevéllel és arany, ezüst, illetve bronzéremmel térhettek haza.

Mint minden verseny egyik, ha nem a legjobb és legmeghatározóbb emléke a befutóérem sem maradhatott el, minden célba érkező büszkén és örömmel viselte a Csősztornyot ábrázoló egyedi érmet. Ez bizonyítja minden futó számára azt, hogy legyőzte a távot, legyőzte önmagát, komoly teljesítményével kiérdemelte a „jutalmat” és boldogan, önfeledten térhet haza.

Nagyon büszkék vagyunk Mindenkire, aki velünk futott, legyetek büszkék magatokra Ti is!

Az eredményeket itt találjátok: https://live.darktiming.hu/races/9266-szent-laszlo-napi-futas

A képeket pedig a BBU-Szervezőiroda Facebook oldalán böngészhetitek!