COVID-19 tájékoztató

COVID-19 tájékoztató

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az aktuális és vonatkozó kormányrendeletekben foglaltak és a verseny kapcsán a lentebb felsorolt szabályok betartására kérünk!

A tájékoztatóban foglaltak megfelelnek a jelenlegi, kormány által hozott intézkedéseknek, de amennyiben ez a későbbiekben módosul, és érinti a futóverseny szabályozását, az aktuális rendelkezéseknek megfelelően a szabályzatot módosítani fogjuk.

Ezzel együtt szeretnénk tájékoztatni azokról a versenyt érintő intézkedésekről, melyekkel eleget szeretnénk tenni a jelenleg érvényben lévő feltételek teljesítésének, szem előtt tartva mindannyiunk biztonságát és egészségét!

 • Kérjük, ne felejtsd, hogy a rajtszám átvétele csak akkor lehetséges, ha leadod a kitöltött, aláírt COVID-19 nyilatkozatot.
 • A helyszínre érkezéskor, a verseny rajtját megelőzően, illetve a célba érkezést követően fertőtleníts, a helyszínen több fertőtlenítő pont kerül kihelyezésre, használd ezeket gyakran!
 • Létszámtól függően, a rajtokat kisebb csoportokban engedjük majd el, hogy az optimális futótávolságot betartva, biztonságosan, probléma – és sérülésmentesen teljesíthető legyen a pálya minden része.
 • Kérjük azonban, hogy a csoportosulásra hajlamos területeken (rajtszám átvétel, rajt, útvonali frissítés, célfrissítés, stb.) lehetőség szerint tartsd be a min. 1,5-2 méteres távolságot!
 • Kérjük, ha nem érzed jól magad, hőemelkedésed, lázad van, vagy más betegséggel küzdesz, maradj távol a versenytől saját magad és társaid érdekében is!
 • A helyszínen testhőmérséklet-mérést végzünk majd, ha 37,5 oC-ot meghaladja a testhőmérsékleted, akkor nem vehetsz részt az eseményen.
 • Ha megoldható, kérünk, gyere futóruhában, hogy minél kevesebb időt kelljen zárt térben, öltözőben töltened. Ha mégis használnod kell, akkor figyelj arra, hogy zárt térben csak maszkban tartózkodhatsz.
 • Természetesen a megszokottakhoz hasonlóan most is biztosítva lesz az öltöző és a ruhatár, de ha nem szükséges, akkor kérünk, ne vedd igénybe ezeket a szolgáltatásokat, hogy ezzel is elkerüld az esetleges fertőzésveszélyt.
 • Az útvonali frissítőponton, illetve a célfrissítésnél munkatársaink kesztyűt és maszkot viselnek majd. Az útvonal frissítésen az asztalról Te magad veheted el az előre kitöltött frissítőket, viszont kérünk, hogy a használt poharakat dobd a szemetesbe, ne tedd vissza az asztalra! A célfrissítésnél munkatársaink „kézből kézbe” adják majd az ételt és italt.
 • Kérjük, el ne felejtsd, hogy a rajtzónákba és a váltózónákba csak maszkot viselve léphetsz be, amit a rajtig mindenképpen magadon kell tartanod. Figyelj arra, hogy a rajtot követően ne dobd el a maszkod, maradjon nálad futás közben is, hiszen bármikor szükséged lehet rá. A célba érkezés után a befutóérem átvételekor például kötelező a maszkhasználat.
 • Az érmet, most a helyzetre való tekintettel nem fogjuk a nyakadba akasztani, hanem célba érkezéskor kollégáink a kezedbe fogják adni.
 • A célterületet, valamint a versenyközpont helyszínét a beérkezés után a lehető legrövidebb időn belül kérjük, hagyd el, hogy elkerüljük a csoportosulást a versenyközpont területén

Vigyázz magadra! Vigyázzunk egymásra!