Rekordszámú induló a Halloween Run-on

Változatos távokkal, sétálva vagy futva, jelmezben vagy kifestve, de kicsik, nagyok, gyermekek és felnőttek együtt ünnepelték a halloweeni ünnepet november 3-án, a BBU Halloween Run futóversenyen, Kőbányán.

Deres, párás, félig még sötétbe burkolózó reggelre vagy inkább hajnalra ébredtek azok az Ötpróbázók, akik a Kőbánya látnivalóival és titokzatos pincerendszerével tarkított útvonalon végighaladva szerették volna megszerezni első, vagy éppen újabb túra pontjukat. A 8 km-es táv reggel nyolc órakor, kb. 70 fő részvételével és egy profi túravezetővel rajtolt el a KÖSZI épülete elől.

Remek felvezetésként szolgált ez a plusz program a nap hátralévő részére, mely a déli órákban folytatódott újabb túracsoportok indulásával. Három szakaszban kb. 230 fő vette birtokba a pincerendszert, ezúttal a rövidebb, 2-3 km-es távon és különös figyelemmel kísérték a földalatti birodalom évtizedekre visszamenő történetét megfűszerezve az idei, vámpíros tematika minden „ínyencségével”.

Az ovis, sulis és családi futamokra érkezők gyorsan ellepték a versenyközpontot, a gyermekek jókedvűen, mosolyogva perdültek táncra, látva a kivetítőn vámpír, zombie és boszorkány jelmezekbe bújt virtuális „statisztáinkat”. E mellett az épület belsejét díszítő papír vámpírfigurák és a vicces szóbuborékok sok selfie hátteréül szolgáltak, még a felnőtteknek is. Nagy örömünkre, már ebben az időszakban is rengeteg kreatív jelmezötlettel találkoztunk, számos csontváz, vámpír, horrorfilmbe illő menyasszony és férj, bohóc jött velünk szembe.

Már a kis, föld feletti futamok indulói az eddigi legnagyobb résztvevői létszám tetejét súrolták, melyet a célba érkezések után át is léptünk. A gyermekek boldogan viselték nyakukban a jól megérdemelt befutóérmet és lehettek büszkék teljesítményükre. A szülők talán egy-egy arcfestést is beígérhettek nekik, hiszen a megszokottnál is nagyobb sor keletkezett a sminkeseknél.

A délután közepén érkeztünk el a „királyi táv” rajtjához, mely kellemes időben, még világosban zajlott le, de a célhoz érve már igencsak megváltozott a Rottenbiller Park látványvilága. A befutófolyosót és a frissítőszigetet fáklyák szegélyezték, a KÖSZI épülete halloween-i hangulatú fényárban úszott, egyszer pókok másztak a falon, majd tökfejek ugrándoztak vagy éppen boszorkányok repültek seprűiken. A 7 km-es táv indulói egy jóleső bemelegítést követően pedig már izgatottan várták, hogy félmaratonista társaik után ők is részesüljenek a pincerendszer által nyújtott meglepetésekben.

A „slusszpoént” természetesen mi is a nap végére tartogattuk, amikor is több mint 800 fő állt a startvonalhoz, a 4,3 km-es körre. Kellett is hozzá kb. 15 perc mire mindannyian elhagyhatták a biztonságot nyújtó park területét és belevethették magukat a mécsesek nyújtotta félhomályba. A már-már megszokott, de tematikánként újra és újra változó hang – és fénytechnika mellett azért készültünk újdonsággal is. Beöltözött statisztáink „éhesen” várták a futókat, hogy vámpírként meg-megijesszék vagy ennek ellenkezőjeként, templomos szerzetesként védjék meg őket. Szerencsére mindenki épségben kiért a fényre és vehette magához a frissítőt, valamint nyakába a pazar emlékként szolgáló befutóérmet.

Ahogyan a kis távoknál megdőlt az eddigi rekord, a nagy távoknál sem hagyott ez kétséget, összességében több mint 2000 futó állt rajthoz és ért is célba. A túrázókkal együtt így 2300 felett volt azok száma, akik vasárnap este, a BBU Halloween Run keretein belül töltötték el a halloweeni „mulatságot”.

Gratulálunk minden résztvevőnek, hamarosan újra találkozunk a kőbányai pincerendszerben!